Nog geen lid van Coöperatie DEP? Klik hier!
banner

Nieuws

Lees alles over de laatste ontwikkelingen bij Orgafert

divider

Frank Rudolph nieuwe directeur Coöperatie DEP en Orgafert

07 november 2023

In september vierde Coöperatie DEP haar 25-jarig jubileum in Burgers Zoo, met pluimveehouders en medewerkers die terugblikten en vooruitkeken. Tijdens dit jubileum stelde voorzitter Noud Beijer, Frank Rudolph voor als de opvolger van Wil van der Heijden en Adrie Schoenmakers. "Mijn opdracht is de coöperatie naar een volgend jubileum te leiden," zegt Rudolph, die eerder al als externe consultant betrokken was bij Orgafert.

Lees meer

DEP gaat bijbetalen voor mest

26 september 2022

BEST 26 september 2022 - Coöperatie DEP heeft donderdagavond 22 september tijdens een extra ledenvergadering bekend gemaakt dat de tarieven worden verlaagd en gekoppeld aan de elektriciteitsprijs. De nieuwe tarieven gaan in op 1 oktober. Ook pluimveehouders die nog geen lid zijn van Coöperatie DEP en bereid zijn om tot en met 2030 mest te leveren kunnen gebruik maken van de nieuwe tarieven.

Lees meer

Door investeringen in onder andere onderzoek en procesoptimalisatie, kan de energiecentrale (BMC) in Moerdijk jaarlijks 10.000 ton meer mest verwerken. Zo draait de centrale stabiel en hebben de monteurs de onderhouds- en controledagen kunnen verkorten naar twintig dagen per jaar.

Lees meer

Coöperatie DEP heeft via haar bestaande leden voldoende mest gecontracteerd om het bestaan van de pluimveemestverbranding in Moerdijk voor de periode van 2018 tot 2030 veilig te stellen.„Het overgrote deel van onze leden heeft ons contractvoorstel geaccepteerd en daarmee verzekerd dat DEP kan beschikken over 290.000 ton kwalitatief goede pluimveemest. Dat is ruim meer dan de 215.000 ton die als ontbindende voorwaarde was opgenomen in het contract tussen DEP en BMC. Hiermee is dit contract definitief en onherroepelijk geworden”, vertelt directeur Wil van der Heijden van Coöperatie DEP na vragen van Pluimveeweb.nl.    

Lees meer